Internationale Dag van de Witte Stok 15 oktober 2018

Oogvereniging

Hebt u te horen gekregen dat er iets mis is met uw ogen? Via de Oogvereniging blijft u op de hoogte van medische ontwikkelingen en komt u meer te weten over welke mogelijkheden er zijn om te leven en werken met verminderd zicht. De Oogvereniging komt op voor uw belangen waar het gaat om goede oogzorg en het meedoen in de samenleving.

Meer informatie:
oogvereniging.nl
Ooglijn: 030 294 54 44

Robert Coppes Stichting

De Robert Coppes Stichting ondersteunt mensen die een visuele beperking én bijna altijd bijkomende beperkingen hebben. Juist die combinatie van problemen maakt het leven vaak complex. De Robert Coppes Stichting heeft zich gespecialiseerd in deze bijzondere doelgroep. Ons servicekantoor staat in Vught, hier zijn ook onze woonvoorzieningen en onze eigen centra voor dagbesteding. Ambulante teams voor specialistische begeleiding werken in bijna heel Zuid-Nederland (regio’s Sittard, Nijmegen, Breda en Vught). We zijn een organisatie met een herkenbaar eigen karakter. We ondersteunen ‘Op z’n Coppes’: persoonlijk, kleinschalig, betrokken en ‘Eigen wijs’.

Meer informatie:
robertcoppes.nl

073 657 91 57

 

KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet KNGF Geleidehonden tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-)  geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Daarnaast behartigt de organisatie de belangen van geleidehondenbazen en hun honden.

Meer informatie:
geleidehond.nl

020 496 93 33

Bartiméus

Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking. Wij ondersteunen jong en oud op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Bartiméus wil de kwaliteit van leven voor mensen die slechtziend of blind zijn verbeteren. Met persoonlijk advies, hulpmiddelen, ondersteuning en kennisoverdracht. Hoe dat gebeurt, bepaalt de cliënt zelf. Als de cliënt ons een vraag stelt, gaan wij door tot wij het antwoord hebben. Bartiméus heeft jarenlange ervaring in de advisering en het gebruik van de juiste hulpmiddelen. Of het nu gaat om aanpassingen in uw huis of werkplek, de ontwikkeling van uw kind, de schoolkeuze, handicapverwerking, uw hobby of leeshulpmiddel.

Meer informatie:
bartimeus.nl
Bartiméus Infolijn: 088 – 88 99 888

Visio

Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen ook bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

Medewerkers van Visio kijken naar wat wél kan in plaats van wat níét kan. Het vizier staat altijd gericht op resultaat, samenhang en betrouwbaarheid. Visio realiseert met een persoonlijke en passende aanpak tevreden cliënten. Respect voor de cliënt en haar keuzes en de kwaliteit van zijn of haar leven staan voorop.

Meer informatie:
visio.org
Cliëntservicelijn 088 585 85 85

Contactinformatie

Afdeling Communicatie Bartiméus

mail: communicatie@bartimeus.nl

 

Doe met ons mee. Stop voor de Witte Stok!