Selecteer een pagina

Op maandag 15 oktober is het de Dag van de Witte Stok. Op deze dag wordt er meer aandacht gevraagd voor het gebruik van dit hulpmiddel in het verkeer. De witte stok wordt lang niet door alle weggebruikers gekend en erkend. Daarom is het goed om fietsers en automobilisten te laten weten hoe belangrijk het is om voor de witte stok te stoppen.

 

Voorall organiseert daarom op deze dag samen met de Oogvereniging afdeling Haaglanden een kleine publieksactie op de Korte- en Lange Poten in Den Haag. Voorbijgangers worden hierbij uitgenodigd een stukje met een simulatiebril en een taststok te lopen. Daarbij gaan mensen met een visuele beperking in gesprek met de voorbijganger om uitleg te geven over de betekenis van de witte stok in het verkeer.

Heb je zin om te helpen de witte stok onder de aandacht te brengen?
De actie vindt plaats op maandag 15 oktober van 13.30-14.30 uur.
We verzamelen om 13.15 uur op halte Kalvermarkt/Stadhuis en lopen dan gezamenlijk naar de Korte- en Lange Poten.
Ik hoor het graag en hoop je te ontmoeten op maandag de 15e oktober!